En fågel viskade i mitt öra…

Är domedagen här, med tsunamis, jordbävningar och översvämningar överallt – eller är bara så att vi får veta allt på en gång numera?

Nyss på Twitter fick jag tips om att följa en svensk i Tokyo som rapporterar direkt från tsunami-katastrofen där. Följde även nyhetsströmmen från revolutionerna i Egypten och Tunisien via Twitter. Samma för översvämningarna i Australien, och så vidare.

Utan att ha gjort några större efterforskningar vågar jag påstå att naturkatastrofer alltid har inträffat lite då och då, bara det att vi inte fått veta något om det.

Särskilt innan människan kom till jorden var växlingar mellan vulkaninfernon och istider det normala (vilket man kan läsa mer om i den otroligt intressanta boken ”En kortfattad historik över nästan allting”). Vi är ju väldigt klimatkänsliga och tål inte så mycket. Helst ska det vara 22 grader och lagom med sol jämt. Det är under en relativt kort tid som jorden haft så pass trivsamt klimat att människan har kunnat överleva.

Hur som helst. Twitter innebär en person som talar direkt till dig från där det händer, utan filter – en global och fantastisk nyhetskanal! Personliga referenser väcker samhörighet och omtanke, till skillnad från distanserande TV-bilder. Att vi får väldigt mycket att bekymra oss över är den andra sidan av myntet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s