Baka ihop eller välja mellan Facebook, Twitter & Google+?

Roligt med en händelserik sommar på nätet! Google+ entré satte eld i baken på Facebook, Twitter och utvecklare. Trevligt, trevligt för oss användare 🙂

Få in Facebook och Twitter i Google+
Start Google+ är en extension för Google Chrome, Firefox och Safari som bakar in Facebook och Twitter i Google+. Facebook och Twitter läggs in som gnistor i separata flöden. Inlägg delar du enkelt i de kanaler du vill. Facebook-notifikationer kan du se, men däremot inte mentions och retweets i Twitter.

Bloggat om fler sätt att baka ihop dina kanaler i Google+

Begränsningar med Start Google+ och dylikt
Det har dock sina begränsningar med en ”enkel” extension som ”bara” ger snabb överblick och smidig publicering. För mer omfattande hantering av konton och företagssidor (Facebook), schemaläggningar och så vidare krävs lite mer.
Men det ena behöver ju inte utesluta det andra! 🙂

Jag gillar det lagom matiga panelverktyget Hootsuite där man relativt smidigt hanterar flera konton i sociala medier, men i dagsläget går det inte att få in Google+ där, tyvärr. Dlvr.it är ett annat poppis panelverktyg. Inte heller där får du in Google+ tror jag.

Att välja mellan sociala medier
Hur det än är så blir det till att välja ”social utgångspunkt”, om det nu är ett visst verktyg eller Google+/Facebook/Twitter. Videosamtal på Facebook och Google+ samtidigt blir liksom svårt. Visst kan du vara med lika mycket överallt om du gillar det, eller dela upp din aktivitet i olika kanaler efter användningsområden, typ av kontakter eller hur du nu vill ha det. De som jobbar i gemet kan ju förstås inte missa något, men som vanlig användare blir det nog till slut att man ”väljer lag” ändå. Tiden har ju sina begränsningar den med.

Facebook och Twitter vs Google+
Som svar på Google+ videosamtal kontrade Facebook med att integrera Skype, och nu är de igång med att få in multichatt – Facebook Messenger,
som den kallas för. Viktig funktion? Nja, jag vet inte. Kanske lite.

Twitter kommer också med lite nytt, som att man ska kunna ha ännu bättre koll på vad folk gör och vilka som följer hit och dit. Inte sådär jätteintressant för min del, men kanske för många andra.

Hej för nu./Yanina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s